Programma zondag 3 maart 2019

Culturele Zondag Doesburg

Op  zondag 3 maart staat Doesburg weer in het teken van de Culturele Zondag, de maandelijkse route langs musea, galerieën, ateliers en podia in en rond het historische centrum. Op meer dan 25 adressen is tussen 12.00 uur en 17.00 uur van alles te zien en te beleven. Er is een breed scala aan kunst, muziek, ambacht en bijzondere producten te ontdekken. De mooie binnenstad is een bezoek meer dan waard.

Museum Lalique is gewijd aan het werk van René Lalique, de Leonardo da Vinci van de juwelen en de glaskunst. Daarnaast is er tot 23 juni een expositie met bekend en onbekend werk van de beroemde kunstenaar Marc Chagall.

Onder de titel “De IJssel als strijdtoneel, historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving” vindt in Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere expositie plaats. Bij diverse krijgshandelingen in het verleden bleek de strategische ligging van Doesburg voor vriend en vijand van groot belang.

In de Historische Boekdrukkerij ‘De Arend’ zal gewerkt worden aan een herdruk van de affiche, die ook in januari werd gedrukt. “Het was toen een hele speciale uitgave, maar er is steeds  weer vraag naar”, aldus Arie Niks. De tekst luidde: Met een glimlach maak je vrienden. Uit de rijke collectie van drukletters (260 kasten vol) zijn houten letters gekozen om een authentiek en bijzonder product te drukken. Voor wat kleiner werk is deze zondag ook de handdegelpers van 1950 uit Den Haag met loden letters in gebruik.

Alle deelnemers hebben een eigen presentatie en collectie, waar u vrijblijvend van kunt genieten op uw tocht door Doesburg.

De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 3 maart gesloten zijn.