Culturele zondag op 2 juni

Culturele Zondag Doesburg op 2 juni

Op de eerste zondag van de maand is een bezoek aan de historische binnenstad van Doesburg extra de moeite waard. Dan vindt namelijk de Culturele Zondag plaats, waarbij ateliers, galerieën, musea en podia bezoekers welkom heten van12.00 uur tot 17.00 uur.

Klassieke muziek in Podium Doesburg

Zo’n 15 deelnemers zullen op zondag 2 juni hun kunstzinnige waren aan het publiek presenteren. De variatie is groot. Zo programmeert Podium Doesburg in samenwerking met ArtEZ Zwolle om 13.30 uur en 15.00 uur twee klassieke concerten in de Gasthuiskerk. Er zullen optredens zijn van mezzosopraan Carmen de Haan, fluitiste Jingya Fan en pianiste Aleksandra Tepliakova.

Fotografie en bronzen beelden

In galerie RodeLente is het fotowerk te zien van fotograaf Marc Bu. Deze Culture Zondag toont hij een aantal nieuwe werken. Ook biedt de galerie ruimte aan andere kunstenaars: momenteel staan er bronzen beelden van Marga Bles.

Chinese kunst

Heel bijzonder is de collectie van Lián Art& Gifts die voornamelijk bestaat uit Chinese kunst. Zoals unieke porseleinen vazen, alle handgemaakt en handbeschilderd. Marjanne Wijnen bracht veel kunstwerken mee uit China, waar ze regelmatig verbleef en ook contact had met de kunstenaars.

Aboriginal schilderijen

World Art Galerie de Veerpoort toont kunst en ambacht uit verschillende landen. Uit Australië authentieke Aboriginal schilderijen, uit Ubud miniatuur schilderijtjes, uit Bali handbewerkte zilversieraden en kunstzinnige sieraden uit Kalimantan, waarin onder meer parels zijn verwerkt.

225 jaar Nederlandse posterijen

Ook Streekmuseum De Roode Tooren heeft bijzondere tentoonstellingen. Momenteel vertelt de expositie “Post in de bus” het verhaal van 225 jaar Nederlandsche posterijen, met speciale aandacht voor Doesburg. Permanent is expositie over Theo Colenbrander, de eerste industrieel vormgeven van Nederland. Hij werd in 1841 in Doesburg geboren en overleed in 1930 in Laag-Keppel.

Lalique Museum

Op de begane grond van het prachtig gerestaureerde riddergebouw De Commanderij uit 1286 toont het Lalique Museum de expositie ‘Koninkrijk van Kleuren’. De andere tentoonstelling ‘Mucha en tijdgenoten’ is te zien in de twee andere monumentale panden aan de Gasthuisstraat. Verrassende beeldende kunst is verder te ontdekken in diverse ateliers en galerieën die al jarenlang deel uitmaken van de culturele route.

VVV Doesburg

Alle adressen zijn te vinden in de folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg. Die is gratis te verkrijgen bij de VVV Doesburg die speciaal voor de Culturele Zondag geopend is.