Culturele zondag op 5 mei

Culturele zondag op 5 mei

Nieuw adres op culturele route Galerie De Rode Lente is een nieuwe deelnemer aan de Doesburgse Culturele Zondag die op 5 mei aanstaande plaatsvindt. In deze fraai ingerichte galerie komt het bijzondere fotowerk van de Amsterdamse fotograaf Marc Bu goed tot zijn recht.

17e eeuwse schilderkunst

Zijn stijl valt te karakteriseren als modern met een traditionele twist, waarbij inspiratie door de 17e eeuwse schilderkunst duidelijk te herkennen is. Ook biedt de galerie ruimte aan andere kunstenaars. Momenteel zijn er bronzen beelden van Marga Bles te zien.

De culturele route loopt langs tal van andere adressen die een bezoek meer dan waard zijn. Het Kunstlab bijvoorbeeld. Daar zal rond 15.00 uur een gelegenheidskoor liedjes laten horen die betrekking hebben op Bevrijdingsdag.

Workshop Naaldvilten

Verder is er om ongeveer 14.00 uur een workshop ‘Naaldvilten’ gepland. Bezoekers krijgen uitleg over de mogelijkheden van deze techniek. Men kan zich ook inschrijven voor andere workshops.

In de tuin van Keramiek Atelier Phoenix is het volop lente. Bij binnenkomst in de voortuin worden bezoekers begroet door hofdames met hun bloemenhoeden en er bloeien talloze bloemen in heldere kleuren. Ook de slakken kruipen er gezellig rond zonder schade aan te richten en vogels kunnen lekker badderen in de tuinschalen.

Voorjaar bij de Arend

Ook in de fraaie bloementuin achter de historische boekdrukkerij De Arend is het voorjaar losgebarsten. Naast de bloemenpracht kan men er genieten van diverse beelden en kleurrijk keramiek. Bij de drukkerij zijn tientallen kleurrijke waterverfschilderijen uitgestald. Er zijn stadsgezichten van Doesburg en Zutphen en een afbeelding van de watermolen in Keppel. Talloze pentekeningen gaan in de uitverkoop. De drukpers zal niet stil staan, want er liggen diverse opdrachten te wachten op uitvoering.

Op de begane grond van het prachtig gerestaureerde riddergebouw De Commanderij uit 1286 toont het Lalique Museum de expositie ´Koninkrijk van Kleuren´. De andere tentoonstelling ´Mucha en tijdgenoten`is te zien in de twee andere monumentale panden aan de Gasthuisstraat.

Muziek-quiz om 14.00 uur

Op de Culturele Zondag 5 mei om 14.00 uur zal er een muziekquiz plaatsvinden in het hart van de binnenstad van Doesburg. In samenspraak met Ruud Wijlhuizen, initiatiefnemer van dit evenement en eigenaar van eetcafé Bruut in de Roggestraat, en beiaardier Frans Haagen is dit in korte tijd tot stand gekomen. Er zullen 25 fragmenten van bekende melodieën vanaf de klokkentoren te horen zijn.

Meer info

Verrassende beeldende kunst is ook te ontdekken in diverse ateliers en galerieën die al jarenlang deel uitmaken van de culturele route die zondag open is van 12.00 uur tot 17.00 uur. Alle adressen zijn te vinden in de folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg die gratis te verkrijgen is bij de VVV. Daar is ook bekend welke deelnemers op 5 mei gesloten zijn.