Doesburg is een nieuwe fotogalerie rijker

Doesburg is een nieuwe fotogalerie rijker

Op vrijdag 5 april gooit Galerie RodeLente haar deuren aan de Meipoortstraat 13 te Doesburg wijd open. Burgemeester Loes van der Meijs zal om 15.30 de feestelijke opening verrichten.

  De galerie is vanaf dat moment elke vrijdag en zaterdag te bezoeken tussen 12.00 en 17.00, alsmede op de culturele zondagen in Doesburg (elke eerste zondag van de maand). Galerie RodeLente specialiseert zich in fotografie met een vernieuwende energie.

Fotograaf Marc Bu refereert in zijn werk aan zowel 17e eeuwse schilders als aan de hedendaagse expressie van lichamelijkheid. Je kunt zijn werk karakteriseren als modern met een traditionele twist. Altijd staat de lichtval centraal. Het gebruik van schaduw en contrast geven de foto’s welhaast een mystieke uitstraling. Marc Bu stuurt de aandacht van de toeschouwer naar de sprekende details in elke foto en hij weet ons te raken met zijn manifestatie van mannelijke kwetsbaarheid versus kracht.

Met regelmaat biedt de galerie ook ruimte aan andere beeldende disciplines. Het openen van een eigen galerie was lang een droomwens van fotograaf/eigenaar Marcel Buné. Hij kijkt ernaar uit zijn rol als culturele ondernemer uit te bouwen, binnen de stad Doesburg.

Nadrukkelijk houdt de galerie daarom de mogelijkheid open om andere culturele evenementen te hosten of te organiseren binnen de ruimte. De focus zal altijd liggen bij vernieuwende kunstzinnige en maatschappelijke energie. Niet voor niets is rood de kleur van het hart en lente het seizoen van het opbloeien.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Marcel Buné, 06-10284752. Galerie RodeLente Meipoortstraat 13, 6981 DH Doesburg
Instagram: @galerierodelente, @marcbu