Klassieke concerten tijdens Culturele Zondag Doesburg op 7 april

Klassieke concerten tijdens Culturele Zondag Doesburg op 7 april

Wandelen door de historische binnenstad van Doesburg is op de eerste zondag van de maand extra leuk. Dan kunnen bezoekers namelijk een route volgen langs podia, musea, galerieën en ateliers. Op zondag 7 april openen die weer hun deuren tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

Schumann en Ravel

Yagmur Simsek

Tijdens de Culturele Zondag zijn er bij Podium Doesburg twee klassieke concerten die worden georganiseerd in samenwerking met het conservatorium van ArtEZ in Zwolle. Ditmaal speelt de pianiste Yagmur Simsek Schumann en Ravel. De concerten duren circa 45 minuten en starten om 13.30 uur en om 15.00 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige gift voor de musici is welkom. Voor het programma ga naar website www.podiumdoesburg.nl

Nieuwe galerie: Rode Lente

Werk van Marcel Buné

Bezoekers kunnen voor het eerst de nieuwe Galerie De Rode Lente aan de Meipoortstraat 13 in Doesburg bezoeken. De Rode Lente is een Galerie en waar onder meer het werk van eigenaar Marcel Buné zal hangen.

Nuttige tips aan de Lindewal

Survivalgids

In Kunstkamer Lindewal is het werk te zien van illustrator Lizan Vermeulen. Ze maakte de survivalgids “Nuttige Tips en Wenken bij Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag”. Lizan over haar werk: “Veel dingen in de wereld zitten mij dwars en door middel van mijn werk kan ik daar kritiek op geven. Hierbij combineer ik taal, beeld en humor.”

Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum

Een van de vijf musea die Doesburg rijk is, is het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum. Dat heeft recent een ruimer jasje gekregen. Via de nieuwe ingang maakt de bezoeker eerst kennis met de geschiedenis van het speelgoed. De winkel van 1900 etaleert oud speelgoed en het nieuwere is te zien in een nagebouwd dorpje. In het tweede deel van het museum staat het openbaar vervoer in al zijn facetten centraal.

En verder…

Verrassende beeldende kunst is ook te ontdekken in diverse ateliers en galerieën die al jarenlang deel uitmaken van de culturele route.

Meer info

Alle adressen zijn te vinden in de folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg die gratis te verkrijgen is bij de VVV. Daar is ook bekend welke deelnemers op 7 april gesloten zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt automatisch het programma via de e-mail, ongeveer een week voor de eerstvolgende Culturele Zondag.