1e Paasdag ook Culturele Zondag – Programma 1 april 2018

Ook op eerste paasdag staat Doesburg weer in het teken van de Culturele Zondag, de maandelijkse route langs musea, galerieën, ateliers en podia in en rond het historische centrum. Op meer dan 25 adressen is tussen 12.00 uur en 17.00 uur van alles te zien en te beleven..

Vanaf 1 april exposeert Agnes de Zanger uit Doesburg bij Galerie de Timmi onder de titel “Mensen.”  Onderwerpen die Agnes boeien zijn de menselijke vorm, mensen in  wisselwerking tot elkaar of juist in hun eigen belevingswereld. Deze thema’s komen in haar werk op verschillende manieren tot uiting. Zij schildert, tekent en maakt grafisch werk. Haar unieke monoprints zijn verrassend, evenals haar zoekende lijnen in de inkttekeningen die ontroeren. Haar vele verre reizen vormen voor Agnes een dankbare inspiratiebron. De expositie duurt tot 1 mei.

In navolging van het veel bekeken televisieprogramma “Het Perfecte Plaatje” is er in 2017 binnen fotoclub FODO een themagroep met dezelfde naam gecreëerd. Binnen één jaar werden de deelnemers uitgedaagd om iedere keer weer een totaal andere situatie zo goed mogelijk vast te leggen. Onderwerpen die aan bod kwamen waren: een leeg landschap, ontwerpen van een boekomslag, een emotioneel portret, bezoek aan een kermis, het productieproces van een kluis en het volgen van een waterpolowedstrijd. Diversiteit alom, wat tevens gezegd kan worden van de expositie op zondag 1 april op de bovenste verdieping van De Waag.

De tentoonstelling “De IJssel, de mooiste rivier van Nederland” in museum De Roode Toren is inmiddels door meer dan 10.000 mensen bezocht.  Vanwege die grote belangstelling is de expositie verlengd tot en met 13 mei.  Het museum, waarvan ook de vaste collectie de moeite waard is, is ook op 1 april te bezoeken.

Bij elke andere deelnemers zult u iets bijzonders aantreffen. Wees welkom!

De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV.  Daar is ook bekend welke adressen  op 1 april gesloten zijn.