Programma zondag 6 mei 2018

Volop variatie bij Culturele Zondag Doesburg

Op 6 mei staat Doesburg weer in het teken van de Culturele Zondag, de maandelijkse route langs musea, galerieën, ateliers en podia in en rond het historische centrum.

Op meer dan 25 adressen is tussen 12.00 uur en 17.00 uur van alles te zien en te beleven. Het culturele aanbod is zeer gevarieerd.

Galerie Op het Trepken is al jarenlang een vast adres op de route.  Hier is het werk van Margo Ellen te zien. Dat bestaat voornamelijk uit schilderijen, grafiek en beelden .Reizen naar Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Europa zijn voor de kunstenares een bron van inspiratie. Ze wordt geraakt door de symboliek van oeroude culturen, verweven met hun volk. Voor Galerie Op het Trepken is de lentemaand mei een mooie gelegenheid om 25 % atelierkorting te geven.

Op de bovenste etage van De Waag  exposeert Fotoclub FODO  het werk van de  themagroep Bewegen, sport & actie. De leden van de groep bezochten evenementen van sporten met veel snelheid, dynamiek en emotie, zoals  motorcross, rugby, boksen en skateboarden.  De uitdaging voor de fotograaf is om deze elementen optimaal tot uiting te laten komen via een stilstaand, tweedimensionaal beeld.

De expositie ‘De IJssel, de mooiste rivier van Nederland’ in museum De Roode Tooren heeft inmiddels meer dan 10.000 bezoekers mogen begroeten en is nog te zien tot en met zondag 13 mei a.s. Deze Culturele Zondag is dus een van de laatste gelegenheden om de tentoonstelling te bekijken.

Bij de historische boekdrukkerij De Arend zijn tientallen kleurrijke waterverfschilderijen te bewonderen en tegen schappelijke prijs te koop.  Deze aquarellen zijn voornamelijk landschappen met boerderijen. Ook stadsgezichten van Doesburg en Zutphen zijn aanwezig. Tevens is er één van de watermolen in Keppel. Boslandschappen zijn er in overvloed alsmede stillevens. Indien het weer het toe laat, zal er een buitententoonstelling worden ingericht.

In de drukkerij zal de drukpers niet stil staan, want er liggen diverse opdrachten te wachten op uitvoering. Uiteraard krijgen de bezoekers informatie over het eeuwenoude ambacht van de boekdrukkers en zetters. Onlangs is het Pater Noster op een zeer bijzonder wijze gedrukt op eveneens zeer bijzonder papier van de Middelste Molen in Eerbeek.

In de Gasthuiskerk exposeert Sandy van Dillen. Haar werken zijn opgebouwd uit stukjes boekpapier met materialen als kant, wat zorgt voor een bijzondere gelaagdheid en haar schilderijen een unieke uitstraling geeft. Van Dillen maakt portretten en fantasielandschappen waarin het gevoel voor materiaal en kleur goed te zien is.

   

Op het open podium isvanaf 14:30 uur  één van de acts Steve Nippels, een akoestische gitaar band die nummers brengt van U2, Nirvana, Foo Fighters, Jayhawks en anderen.

Ook bij de andere deelnemers kunt u genieten van kunst en cultuur wat garant staat voor een bijzondere zondagmiddag.

De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 6 mei gesloten zijn.