Programma zondag 6 maart 2016

Meer dan 30 deelnemers hebben hun galeries, ateliers, podia en werkplaatsen open en elke bezoeker kan er gratis een bezoek brengen. Een folder met platte grond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV.

Lalique Museum
Art Nouveau Kunst in het Lalique Museum Doesburg met o.a: Mucha, Horta, Toorop, Gallé, Daum,
Lötz en Lalique. Uniek in Nederland.

Atelier aan het Putpad
De lente is in aantocht. Daarom een bijzondere voorjaarsactie! Anne van der Meiden heeft een speciale selectie gemaakt van haar schilderijen die ze alleen deze zondag met een flinke korting aanbiedt.  Bezoekers hebben een ruime keuze uit intrigerende landschappen en eigenzinnige portretten van mensen en dieren.

JeVaBa
Demonstratie glas bewerken. Altijd al willen zien hoe een gat in glas geboord kan worden of hoe het mogelijk is om een onmogelijk te snijden vorm uit een stuk glas gehaald wordt ? Kom dan,  want daar worden tussen 12.00 en 17.00 uur doorlopend demonstraties in deze technieken gegeven. Daarnaast zal er ook uitleg gegeven worden in het koud bewerken van glas door middel van diamant gereedschap.

Historische Boekdrukkerij De Arend.
Gesloten deze eerste zondag van de maand maart.

Aankondiging ‘:
Sieraad aan de IJssel’ Dit evenement in Doesburg krijgt een vervolg op zondag 3 april 2016 (Eerste Zondag van de Maand).  Sieradenontwerpwedstrijd Voor wie altijd al zijn of haar eigen sieraad heeft willen ontwerpen, is de wedstrijd Sieraad aan de IJssel een uitgelezen kans. Het thema is “Hoe zal mij hals uw schoonheid dragen?” dit is een regel uit het gedicht welke Jan Vijn speciaal voor Sieraad aan de IJssel heeft geschreven. Lees op onze website het hele gedicht www.sieraadaandeijssel.nl

De winnaar van de wedstrijd, wint zijn of haar eigen ontwerp uitgevoerd in zilver met een accent in goud. De opdracht is eenvoudig: ontwerp een halssieraad/hanger/ collier met uw schoonheid. Deze schoonheid is breed te interpreteren: wie/wat is jouw schoonheid? Vind jij schoonheid in een persoon, de natuur of een kleur? Wat is de schoonheid van jouw passie? Hoe ziet schoonheid eruit?

Deelnemers kunnen hun ontwerp, met uitleg of achtergrondverhaal, tot uiterlijk vrijdag 11 maart inleveren bij Zilveratelier Blok aan de Roggestraat 12 of Marjolin Goudsmid aan de Bresstraat 32. Iedereen, ongeacht de leeftijd kan meedoen met maximaal twee ontwerpen. Vergeet niet contactgegevens als adres, email en telefoonnummer te vermelden. Alle ontwerpschetsen worden op 3 april, tijdens de Culturele Zondag themadag, tentoongesteld in de Martinikerk. Op deze dag wordt rond 16.00 uur het winnende ontwerp bekend gemaakt.  “Sieraad aan de IJssel” in Doesburg wordt gehouden in de Grote – of Martinikerk te Doesburg  waar diverse ontwerpers van sieraden en goudsmeden uitgenodigd zijn om hun werk te laten zien. Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen stijl en techniek van sieraden maken. Titanium, staal, zilver, goud, parels, glas, rubber, vilt en andere materialen worden toe gepast hierdoor ontstaat een verrassende mengeling die te bekijken en te koop is. Bepaalde technieken en ambachten worden tijdens deze dag gedemonstreerd. Zo kun je zien wat er bij komt kijken om een mooi sieraad te maken. “Sieraad aan de IJssel” is een tweejaarlijks terugkerend evenement.

Voor informatie stuur een email naar sieraadaandeijssel@gmail.com