Programma zondag 5 juni 2016

Meer dan 30 deelnemers hebben hun galeries, ateliers, podia en werkplaatsen open en elke bezoeker kan er gratis een bezoek brengen.  De folder met platte grond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV.

Galerie ‘Op het Trepken’
De galerie doet het weekend mee met het rondje tuinen en natuur. Zaterdag 4 en zondag 5 juni is de Galerie en tuin opengesteld voor publiek. Speciaal voor dat weekend staan er beelden in de tuin en exposeert Margo Ellen in haar Galerie werk van haarzelf met als onderwerp : ” de natuur” . Zij nodigt iedereen van harte uit, om inspiratie op te doen.

Galerie ‘de Veerpoort’
De galerie organiseert van 10.45 – 11.45 een wandeling over de Lage Linie. Via website even aanmelden en deelname is gratis. Daarna wordt soep geserveerd voor € 2,50. In de middag is de galerie geopend en worden aantal nieuwe Aboriginal schilderijen tentoon gesteld. Tevens info over het schilderweekend van 2 t/m 5 september 2016.

‘De Benedentuin’
Nieuw in de culturele route het atelier de “benedentuin” van Rob Verhoef met modern realistisch werk van landschappen tot industriële gebouwen. Nahuyssingel 34 Doesburg.

Keramiek Atelier Phoenix
Op de muur bij Keramiek Atelier Phoenix is een Chinees gedicht aangebracht, dat op 23 april door de burgemeester werd onthuld. Het vierde in reeks muurgedichten. In de sfeer van dit gedicht heeft Gerda Drenth een nieuwe serie porseleinen bakjes gemaakt, voorzien van Chinese tekens, gekalligrafeerd door Jan Baggerman. Ook de nieuwe fragiele porseleinen scheepswrakken en Chinese kimono’s dragen bij aan de Oosterse uitstraling van het gedicht.

Lalique Museum
Internationale Art Nouveau tentoonstelling in het Lalique Museum Doesburg. Tijdens deze tentoonstelling zijn naast de objecten van René Lalique eveneens werken van andere grote kunstenaars uit de art nouveau periode te bezichtigen waaronder van Horta, Majorelle, Mucha,Gallé, Daum, Guimard, Van de Velde en Jan Toorop. Zij plaatsen de periode van de art nouveau voor de bezoeker in een bredere context.

Historische boekdrukkerij De Arend;
Door omstandigheden gesloten

Fotovereniging FODO
Start vanaf september weer met exposeren bij het Stadsbierhuys ’De Waag’