Programma zondag 2 september 2018

 Doesburg koestert Culturele Zondag

 Al meer dan een kwart eeuw is het een traditie in Doesburg: de maandelijkse culturele route langs musea, galerieën, podia en ateliers in en rond het historische centrum. Op zondag 2 september openen ze weer hun deuren van 12.00 uur tot 17.00 uur. Hieronder een greep uit het rijke culturele aanbod.

Zoals elke maand opent atelier en galerie “De Timmi” in de Kerkstraat  een nieuwe expositie. Deze keer zijn het de galeriehouders zelf die exposeren. Han maakt 3 D werk. Zij is figuratief geschoold vanuit de klassieke academie in Groningen. Janny verdiept zich in de tekenkunst. Beiden tonen hun werk vanaf 2 september. De opening van deze bijzondere tentoonstelling krijgt een feestelijk tintje.

In atelier “De benedentuin” aan de Nahuyssingel zijn stadsgezichten te zien van Doesburg. Nieuw zijn een aantal werken uit de serie Torenzichten:  smalle schilderijen met een aantal typerende straten, in het kader van het kleurrijke stadsgezicht.

Galerie “ Op het Trepken” aan de Heerenstraat  exposeert deze zondag een nieuwe serie aquarellen en gemengde techniek op handgeschept papier.

Onder de titel “De IJssel als strijdtoneel, historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving” vindt in Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere expositie plaats. Bij diverse krijgshandelingen in het verleden bleek de strategische ligging van Doesburg voor vriend en vijand van groot belang. Er is tevens een boeiende documentaire te zien over “De 80-jarige oorlog in de Achterhoek”. De entree is gratis.

FODO de fotoclub uit Doesburg  heeft de boven etage van De Waag in gebruik als expositieruimte. Deze keer is er werk te bewonderen van de themagroep Abstract. Deze vorm van fotografie  prikkelt de verbeelding het meest en is daarmee het perfecte recept voor een kunstzinnige benadering. Ook voor minder validen is de tentoonstelling goed toegankelijk door de aanwezigheid van een lift.

Verder hebben de diverse podia en andere deelnemers ook een gevarieerd aanbod, van kunst, cultuur en muziek.

De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV of bij 1 van de deelnemers. Bij de VVV is ook bekend welke adressen op 2 september gesloten zijn.

Wij wensen u een fijne dag in het mooie Doesburg.

!!!!   Oktober THEMADAG / volg de kranten en onze Website.