Programma zondag 7 augustus 2016

Meer dan 30 deelnemers hebben hun galeries, ateliers, podia en werkplaatsen open en elke bezoeker kan er gratis een bezoek brengen. De folder met platte grond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV.

 

Glasatelier JeVaBa
JE GELOOFT JE OGEN NIET……. Glas smelten in de Magnetron, ja het kan echt! Compositie maken, 10 minuten in een speciaal potje in de magnetron en PLING je hebt een prachtig werkstuk of sierraad gemaakt. En……. iedereen kan het gewoon thuis doen. Zondagmiddag zal getoont worden hoe dit in zijn werk gaat. Er is een demonstratie om 13.00u.- 14.00u.- 15.00u en 16.00u. Tussendoor zal er uitleg gegeven worden hoe er van deze prachtige creaties een hanger gemaakt kan worden.

Lalique Museum
In het museum is de tentoonstelling “art nouveau en japonisme, een nieuwe golf”. Er zijn werken van Breitner, Mesdag, Lalique en Hokusai te bezichtigen. De Japanse prenten zijn afkomstig uit de Collectie Wessels die momenteel eveneens te zien zijn in het Rijksmuseum.

Historische Boekdrukkerij ‘De Arend:
Kinderen aan het werk Bij De Arend. Tijdens de Culturele Zondag in Doesburg op 7 augustus zal in de Historische Boekdrukkerij De Arend, Burg. Nahuyssingel 28 de nadruk liggen op een activiteit voor kinderen. Met behulp van antieke loden letters kunnen kinderen vanaf 8 jaar hun eigen naam stempelen op een kaart, die dan versierd verstuurd kan worden. Ook de oude typemachine staat gereed om gebruikt te worden.

Arie Niks, de eigenaar, laat met zijn antieke materialen zien hoe er in lang vervlogen tijden handmatig werd gedrukt. Er zal dan ook volop bedrijvigheid zijn. Uiteraard vertelt deze enthousiasteling over de geschiedenis van het roemrijke drukkersvak. Ook de aansluiting met het huidige computertijdperk wordt uit de doeken gedaan. En voor de liefhebbers is uiteraard ook de bloementuin bij dit kleine museum op de oude stadswal te bekijken.

Benedentuin
Nieuw in de culturele route het atelier de “benedentuin” van Rob Verhoef met modern realistisch werk van landschappen tot industriële gebouwen. Nahuyssingel 34 Doesburg.

De Veerpoort
De galerie organiseert van 10.45 – 11.45 een wandeling over de Lage Linie. Via website even aanmelden en deelname is gratis. Daarna wordt soep geserveerd voor € 2,50.  In de middag is de galerie geopend en worden Aboriginal schilderijen en Balinese fijnpenseelkunst tentoon gesteld. Tevens info over het schilderweekend van 2 t/m september 2016

 

Wegens vakantie gesloten:

– Acanthus

– Fotovereniging FODO start 4 september weer met exposeren bij het Stadsbierhuis ’De Waag’.