Programma 5 november 2017

 

Volop variatie  tijdens Culturele Zondag Doesburg

 Zondag 5 november  is het weer tijd voor de maandelijks culturele route langs musea, ateliers en galerieën in Doesburg.  Ook deze Culturele Zondag kunt u genieten van een gevarieerd aanbod op het gebied van beeldende kunst en muziek.

Gasthuiskerk

In de Gasthuiskerk is werk te zien dat gemaakt is door leerlingen van Ad van den Brink, Galerie 8´r.

De eerste is Mark de Kievit. Voordat hij in 2014 als beeldend kunstenaar aan de slag ging, werkte hij jarenlang als grafisch vormgever. Hij ontwierp on- en offline media voor bedrijven. Op zoek naar meer voldoening in zijn werk, zette hij deze creativiteit om in het maken van abstracte schilderijen.  Zijn intuïtieve schilderwerken zijn expressief abstract. Met een samenspel van structuren, kleuren en vormen zoekt De Kievit op het doek naar een rauwe, krachtige dynamiek, met ruimte voor een brede perceptie van iedere beschouwer.

Daarnaast is er een expositie van Johan de Cock. Hij werkte na een studie aan het CIBAP in Zwolle op het vakgebied van etaleren, (foto)styling en interieurs. Hierbij kwam hij in aanraking met het decoratief beschilderen van plafonds en wanden, iets wat zijn creatieve bloed sneller deed stromen. Met deze passie voor schilderen verdiept De Cock zich tot op de dag van vandaag in zijn eigen abstracte schilderkunst.

Open Podium
Het open podium van 5 november is er een vol afwisseling. Als eerste maakt de ‘Jaap Visser van Apeldoorn’, Henk Bogaard zijn opwachting. Bogaard speelt in geheel eigen stijl een aantal zelf geschreven Nederlandstalige liederen. Daarna is het podium voor Nijmegenaar Ton Roelofs, met een aantal eigen bluesnummers. Vervolgens zijn de talenten van Join the Band aan de beurt. De leerlingen van Joël Groen en Dayenne Wielheesen zetten hun beste beentje voor in diverse muzikale acts, solo of in een band. De middag wordt deze keer op een bijzondere manier afgesloten door de Gasthuiskerk sessieband.

Lalique museum is een grote trekpleister in cultureel Doesburg. Naast het prachtige glaswerk van Lalique is  er momenteel een  tentoonstelling over Jan Toorop met deels onbekend werk uit particuliere collecties.

Streekmuseum De Roode Tooren  brengt met een expositie een ode aan de IJssel onder de titel “De mooiste rivier van Nederland”.

Op de bovenste etage van De Waag toont fotoclub FODO portfolio’s van individuele leden. Het thema was vrij te kiezen, zodat deze expositie een grote variatie biedt met  onder meer natuur, structuur en portretten. Zeer de moeite waard.

De Culturele Zondag  Doesburg is te open van 12.00 uur tot 17.00 uur. De folder met plattegrond is gratis te verkrijgen bij de VVV en alle deelnemers. Ook is daar bekend welke adressen  op 5 november gesloten zijn.