Kunstmarkt én Culturele Zondag – Oktober 2019

Kunstmarkt in de Martinikerk
Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober presenteren de deelnemers van de maandelijkse Culturele Zondag in Doesburg zich in de grote Martinikerk in Doesburg.

Ingang is aan de Marktzijde van de kerk.
Entree gratis 
Tijd van 12:00-17:00 uur
Parkeren kan gratis op de parkeerplaatsen De Bleek en de Turfhaven.

Er zijn demonstraties van weven, schilderen en druktechniek. Door de grote variëteit van de deelnemers is er ook een grote verschil van het aanbod van kunst. O.a. keramiek, etsen, schilderijen, aquarellen, textielobjecten enz. zijn te bewonderen en te koop.

Deelnemers (op dit moment):
Atelier Benedentuin
Galerie Op het Trepken
Galerie Nummer negen
Lián Art & Gifts
Keramiek Atelier Phoenix
Galerie de Veerpoort
Grafiekatelier De Blauwe 5
Galerie-atelier Moerof
Galerie de Lotus van Cairo
Galerie Alexander
Galerie de Keizershut
Galerie Doesburg
Historische Boekdrukkerij De Arend
Galerie/atelier De Timmi

en als gasten:
Elver, Nieuw Wehl
Eigen Stijl, Zevenaar

Informatie over de deelnemers vindt elders op deze website onder kopje “deelnemers” u kunt zich daar orienteren via de eigen website van de deelnemer.  De gasten Elver en Eigen Stijl zijn deelnemers van de dagopvang voor mensen met een beperking.

Blijf ons volgen op onze website en in de media en lokale kranten. We verwelkomen u graag in Doesburg.

Persbericht 25-8-2019: Kunstmarkt in de Martinikerk Doesburg.
Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober zal de grote Martinikerk in Doesburg geheel gevuld zijn met stands met diverse kunstvormen. De deelnemers aan deze overdekte manifestatie zijn de leden van de Culturele Zondag. Gasten op deze markt zijn mensen met een beperking van de dagbesteding van Elver uit Nieuw Wehl en van Eigen Stijl uit Zevenaar. Zij laten zien welke wondermooie producten zij vervaardigen.

Elke eerste Zondag van de maand wordt de Culturele Zondag Doesburg gehouden. Dit trekt jaarlijks ruim 50.000 bezoekers uit het gehele land naar de historische Hanzestad. De Culturele Zondag staat bekend om zijn goede kwaliteit. Jaarlijks organiseert de Culturele Zondag in oktober een bijzonder thema. Voor het eerst is er nu voor gekozen om in een gezamenlijke ruimte een overzicht te laten zien wat er zoal op professionele wijze in de Hanzestad vervaardigd wordt. Ook nieuw is het dat het thema deze keer een geheel weekend in beslag neemt. Te zien zijn oa schilderijen, etsen, beelden, drukkunst, keramiek, glas, weefproducten enz. Er worden diverse demonstraties gegeven. Al enkele maanden is een werkgroep met de voorbereidingen in de weer.

De Kunstmarkt is open van 12 tot 17 uur en de toegang is gratis.

        

                                                       Werkgroep Kunstmarkt oktober 2019 v.l.n.r.:
Arie Niks, Gerda Drenth, Saskis Holthausen, Ina Timmer, Margo Ellen