Programma Culturele Zondag 6 oktober 2019

Zoals u heeft kunnen lezen in de media en op onze website organiseren de leden van de Culturele Zondag Doesburg een Kunstmarkt op zaterdag en zondag. Desalniettemin is de Zondag een Culturele Zondag en zullen enkele deelnemers ook de galerie, atelier, winkel, podium geopend hebben, zodat u én de kunstmarkt in de Martinikerk kunt bezoeken en weer een rondje kunt maken door Doesburg om enkele deelnemers op locatie te bezoeken.

Programma Cultureel rondje:

Galerie Op het Trepken
Zondag 6 oktober exposeert kunstenaar Henri Luites met zijn werk in Galerie op het Trepken, Heerenstraat 16 in Doesburg.  Zijn werk bestaat uit schilderijen, tekeningen en fotografie op paneel, doek en papier. In eerste instantie was er steeds een boodschap, een concept, die in het werk gevonden moest worden. Schoonheid en beheersing van het materiaal stonden centraal. Later ontstond het vrije werk. Het kunstwerk gaandeweg de creatie laten ontstaan waarbij spanning en interesse overheerst. Recent vormt onderzoek van oude, in eerste instantie, onbetekenende familiefoto,s een bron van inspiratie. Het herontdekken van gebeurtenissen uit het verleden, er een eigen betekenis in te zien en een “oude” wereld laten ontstaan. Kenmerkend is steeds de sluimerende onzekerheid, de vraag naar de reden van het bestaan, zoeken en vinden, twijfelen….En weer zoeken. 

De kunstenaar is zondag zelf aanwezig om uitleg te geven over zijn werk.

Keramiek Atelier Phoenix
Zowel zaterdag als zondag zijn diverse cursisten aan het werk en leggen uit waaraan zij werken en wat de uitdagingen daarbij zijn. Leuk om kennis te maken met de personen achter de werken.

Lián Art & Gifts
Naast deelname aan de Kunstmarkt in de kerk zal ook de galerie-winkel op zondag van 12:00-17:00 uur geopend zijn. Zojuist terug uit China, kunt u ook in de winkel al een deel van de nieuwe aanwinsten zien, de rest zal zo voor de kerst binnenkomen.

Grafiekatelier ” de blauwe 7″
Korte Veerpoortstraat 4 – ook de galerie zal op zondag tussen 12:00-17:00 uur bemand zijn. U kunt dus zowel in de kerk als in de Korte Veerpoortstraat terecht. Er wordt aan de Website van Marijke de Kler gewerkt, zodat u in de toekomst haar werk ook via de website kunt bewonderen.

Bijna alle deelnemers van de Culturele Zondag zullen vertegenwoordigd zijn in de kerk, om daar hun werk/collectie te presenteren. Daarnaast zijn ook bij de galeriën, ateliers en andere deelnemers de deuren geopend om een kijkje te nemen. Veelal is er voor vervanging gezorgd zodat u in alle vrijheid ook daar een bezoek kunt brengen.

Zie ook het nieuws hierboven over de Kunstmarkt.