Culturele Zondag 5 november

Op zondag 5 november is het tussen 12.00 uur en 17.00 uur weer Culturele Zondag in Doesburg. De historische binnenstad is dan het sfeervolle decor van een route langs podia, musea, galerieën en kamers in de historische binnenstad.

Lalique Museum

(foto: Linda Roelfsema)

Op de begane grond van het prachtig gerestaureerde riddergebouw De Commanderij uit 1286 toont het Lalique Museum de expositie ‘Koninkrijk van Kleuren’. De andere tentoonstelling ‘Mucha en tijdgenoten’ is te zien in de twee andere monumentale panden aan de Gasthuisstraat.

Podium Doesburg

Podium Doesburg heeft deze zondag in de Gasthuiskerk twee optredens, te weten om 12.00 uur de welbekende Blue River Jazzband en om 14.30 uur een exclusieve Try out van Fee Aaij Qwartet. Beide concerten zijn gratis toegankelijk.

Galerie Numero Negen

Galerie Numero Negen exposeert schilderijen en keramiek van Saskia Holthuizen. Haar olieverfschilderijen vallen op door de felle kleuren. Op haar keramische objecten zijn kleine voorstellingen geschilderd met acrylverf.

Galerie Aan het Putpad

In Galerie Aan het Putpad is naast de bestaande collectie nieuw werk te zien van Anne van der Meiden. De afgelopen maanden heeft zij met houtskool tien portretten gemaakt, alle op groot formaat.

Kunstlab

Vanaf 2 november zijn in De Opkamer van het Kunstlab zelf gemaakte Sinterklaas- en kerstcadeaus te koop. Herma Kraan brandt teksten op speciaal uitgezocht drijfhout en maakt zo kleinkunstige, betaalbare cadeautjes met een knipoog.

Streekmuseum De Roode Tooren

In Streekmuseum De Roode Tooren kan men zich verdiepen in de geschiedenis van het Richterambt Doesborgh. Daarnaast is er in de Theo Colenbrander Salon een permanente expositie van keramiek en wandtapijten, gemaakte door de kunstenaar die in 1841 in Doesburg werd geboren. Sinds kort is er ook een tentoonstelling waarin het werk van rasechte Doesburger Mart Banda centraal staat. Het zijn persoonlijke en verfijnde pentekeningen, waarvan een deel te koop is.

Verrassende beeldende kunst is ook te ontdekken in diverse ateliers en galerieën die al jarenlang deel uitmaken van de culturele route.

VVV

Alle adressen zijn te vinden in de folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg die gratis te verkrijgen is bij de VVV. Daar is ook bekend welke deelnemers op 5 november gesloten zijn.