9 en 16 december: schilderijen van Rob Verhoef in de verkoop

De eind juli overleden Doesburger Rob Verhoef liet meer dan vijftig kleurrijke schilderijen na, die op 9 en 16 december in de verkoop komen.

Rob heeft zich op allerlei manieren actief ingezet voor Doesburg: in de Monumentenvereniging, voor Culturele zondag, bij het Kunstlab en als vrijwilliger bij het Lalique museum. Maar zijn grootste passie waren De Linies, het grootste rijksmonument van Doesburg, de in 1701 door Menno van Coehoorn aangelegde vestingwerken. Hij stimuleerde het zichtbaar en begaanbaar maken van de Hoge Linie en begeleidde de afgelopen jaren tientallen rondleidingen.

Rob was ook een verdienstelijk amateurschilder en zat graag in zijn knusse atelier te schilderen; bijna altijd met olieverf, soms klein, soms groot, altijd kleurrijk, realistisch en figuratief. Vaak Doesburgse huizen, straten of taferelen, maar ook de IJssel, landschappen of stillevens.

Atelier-de-benedentuinDe ruim vijftig schilderijen die hij heeft nagelaten worden door zijn weduwe, Els Verhoef, aangeboden om te verkopen waarbij de opbrengst geheel via de Vereniging Stad en Ambt Doesborgh zal worden aangewend voor het door Rob gewenste doel ‘Het verhaal van de Linies doorgeven’.

Op zaterdagen 9 en 16 december zullen de schilderijen tussen 10 en 17 uur te zien en te koop zijn tegen zeer schappelijke prijzen in het pand aan de Meipoortstraat 7 in Doesburg (voorheen Leff). Die winkel is geheel belangeloos ter beschikking gesteld door Roelien van Limbeek , die daar vanaf 2 januari a.s. haar winkel ‘Spiritueel tussen hemel en aarde’ naartoe zal verplaatsen.