Programma zondag 2 juni 2019

 

Op  zondag 2 juni  staat Doesburg weer in het teken van de Culturele Zondag, de maandelijkse route langs musea, galerieën, ateliers en podia in en rond het historische centrum. Op meer dan 25 adressen is tussen 12.00 uur en 17.00 uur van alles te zien en te beleven. Er is een breed scala aan kunst, muziek, ambacht en bijzondere producten te ontdekken. De mooie binnenstad is een bezoek meer dan waard.

 

Sinds de vorige maand maakt galerie Grietje aan de Philippus Gastelaarsstraat deel uit van de culturele route. Hier exposeert galeriehoudster Helmi de Vaan haar eigen werk dat bestaat uit beelden, etsen, schilderwerk en assemblages. Daarnaast zijn er glasobjecten te zien van Ellen Schut, beeldend kunstenaar te Zeddam.

Atelier  De Timmi toont het werk van Janny Jaspers, autonoom beeldend kunstenaar en docent bij de leergangen. Daarnaast kan men er terecht voor informatie over cursussen en workshops op diverse vakgebieden, zoals tekenen, mixed media, boetseren en het maken van collages en assemblages.

Aan de rand van het historisch centrum op de oude verdedigingswal is drukkerij De Arend gevestigd. Er is een prachtige tuin ontstaan aan de zijkant en achter de boekdrukkerij. De tuin, die door vele bezoekers reeds als bijzonder fraai is betiteld, is  deze zondag weer te bezichtigen. Natuurlijk is ook de werkplaats open. Daar wordt met het ouderwetse materiaal als vanouds gewerkt.

Museum Lalique is gewijd aan het werk van René Lalique, de Leonardo da Vinci van de juwelen en de glaskunst. Daarnaast is er tot 23 juni een expositie met bekend en onbekend werk van de beroemde kunstenaar Marc Chagall.

Onder de titel “De IJssel als strijdtoneel, historische gevechten langs de rivier bij Doesburg en omgeving” vindt in Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere expositie plaats. Bij diverse krijgshandelingen in het verleden bleek de strategische ligging van Doesburg voor vriend en vijand van groot belang.

De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV. Daar is ook bekend welke adressen op 2 juni gesloten zijn.