Programma 1e Pinksterdag 3 juni 2017

 

Ook met Pinksteren openen een groot aantal galeries en ateliers in Doesburg hun deuren
tijdens de traditionele Culturele Zondag. Ze zijn zondag 4 juni te bezoeken van 12.00 uur tot 17.00 uur.

 

Een van de deelnemers, Keramiek Atelier Phoenix, gelegen aan de Bergstraat doet deze dag ook mee aan de Open Tuinen Route die loopt van Doesburg en Steenderen tot ver in de Achterhoek voorbij Zelhem. Routeboekjes a € 1,- zijn verkrijgbaar bij de deelnemers en de VVV.  In de tuin achter het atelier staan diverse keramische objecten die te koop zijn of op bestelling leverbaar.

Verder is Keramiek Phoenix  met twee objecten vertegenwoordigd in Het Arsenaal waar t/m 23 juni een tentoonstelling is ingericht met werken van Doesburgse en regionale kunstenaars. Deze expositie wordt gehouden naar aanleiding van een oproep van het gerenoveerde St. Elisabeth Verpleeghuis om een kunstwerk  te maken dat gerelateerd is aan dit tehuis.

 

Gevorderde leerlingen van Ad van den Brink
In de Gasthuiskerk is een expositie van het werk dat een groep gevorderde leerlingen van Ad van den Brink heeft gemaakt. Ze hebben allemaal een eigen stijl ontwikkeld al kun je soms de hand van de meester wel herkennen. Beeldend kunstenaar Ad van den Brink geeft al 27 jaar les in Doesburg. Er zijn leerlingen die net zo lang wekelijks trouw zijn blijven komen.  De schilderijen zijn voor een leuke prijs te koop en de makers ervan zullen de hele middag aanwezig zijn in de Gasthuiskerk.

 

Expositie Natuurfotografie
De expositie van fotoclub FODO op de bovenste etage van De Waag is samengesteld uit foto’s van de themagroep Natuur, aangevuld met enige vier- en vijfluiken die eveneens bestaan uit natuurlijke elementen. Zoals sinds begin dit jaar gebruikelijk kan de bezoeker een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete foto en daarmee bepalen welke fotograaf gaat strijken met de eer de foto van de maand te hebben gemaakt.

De folder met plattegrond van de Culturele Zondag Doesburg is gratis te verkrijgen bij de VVV.

In verband met Pinksteren zijn de volgende adressen gesloten:

Podium Acanthus,
Historische Boekdrukkerij De Arend,
Atelier De Benedentuin,
Galerie Numero 9,
Atelier Saskia ter Welle.