Info deelnemers

Kunstkamer Lindewal 

In Kunstkamer Lindewal is dit seizoen het werk van Lily Oosterwijk te zien. Zij werkt in olie, acryl, gouache, gemengde technieken, pen, aquarel en etsen. Mariëtte Haveman (hoofdredacteur Kunstschrift) over Lily’s werk: “Wat het onderwerp ook is, het wordt ingekapseld en verwerkt tot het past in die heel persoonlijke belevingswereld, en in die mooie, eigen stijl van schilderen en tekenen.”

Adres: Lindewal 30, 6981 AB Doesburg, op 2 april tot 16.00 uur geopend

Zilvermuseum Doesburg

Zilvermuseum Doesburg heeft een internationale collectie zilveren mosterdpotjes, cruet sets en bijbehorende objecten in Victoriaanse stijl en uit belangrijke kunststromingen als de Jugendstil. De collectie vertegenwoordigt de periode tussen 1700 en 1920. Deze collectie hoort bij Doesburg, de oude Hanze- en Vestingstad die velen vooral kennen als Mosterdstad. Nergens beter dan hier past dit museum met zijn honderden zilveren mosterdpotjes en attributen.

Het is gebaseerd op een door Martin de Kleijn opgebouwde collectie. De Kleijn begon al jong met zijn verzameling, die hij opbouwde via antiquairs, beurzen, veilingen en markten in binnen- en buitenland. In de loop van de jaren ontstond de ambitie om de collectie aan een breed publiek te presenteren, een ambitie die in Zilvermuseum Doesburg werkelijkheid is geworden. Het museum

bevindt zich in een transparante glazen ruimte, zwevend in de laatgotische Doesburgse Martinikerk. Het is het kleinste museum van Doesburg, met een curieuze thematische collectie, in het grootste gebouw van Doesburg.

Adres: Kerkstraat 4, 6981 CM Doesburg

Galerie Art Deco Doesburg 

Galerie Art Deco Doesburg is gespecialiseerd in kunstobjecten zowel van de art nouveau als de art deco periode. Art Deco Doesburg is een samenwerking tussen twee galerieën: galerie Het Ware Huis uit Lage Mierde en galerie Tandem uit Gendringen. Wij staan regelmatige op internationale kunstbeurzen, waaronder de PAN in Nederland.

De objecten die wij brengen zijn bronzen beelden, glasobjecten, plateel en eierschaalporselein van de fabriek Rozenburg, Colenbrander vazen en borden van de Arnhemse aardewerkfabriek “De Ram”, litho’s van Fernand Leger en Ossip Zadkine. Naast de objecten van de art nouveau en art deco presenteert Ger Stallenberg eigen hedendaagse schilderijen die ook gepresenteerd worden op de PAN.

Adres: Meipoortstraat 59, Doesburg, website: artdecodoesburg.com

Streekmuseum De Roode Tooren

toont een bijzondere verzameling betreffende de geschiedenis van het oude Richterambt Doesborgh (1340), thans ongeveer de gemeente Doesburg en de vroegere gemeenten Angerlo, Hummelo en Keppel.

Regelmatig worden boeiende thematentoonstelling gepresenteerd.

In het museum is een winkel met erfgoedproducten, tevens vele publicaties over Doesburg en omgeving en bijzondere ansicht- en wenskaarten. Voorts nostalgisch speelgoed, puzzels, aap-noot-mies- en Ot en Sien-producten, snoep uit grootmoeders tijd, Doesburgse mosterd, etc. Als u een leuk cadeautje zoekt, zeer de moeite waard.

De Roode Tooren is voor iedereen gratis toegankelijk, uiteraard wordt een vrijwillige bijdrage in de daarvoor aanwezige giftenbus bijzonder op prijs gesteld.

Adres: Roggestraat 9~13

 

Openbaar Vervoer en Speelgoed Museum

Ontdek het openbaar vervoer van vroeger en verwonder je over de techniek van toen. En maak kennis met speelgoed uit de vorige eeuw. Je ziet het speelgoed in een verrassende omgeving.
 
Het Openbaar Vervoer & Speelgoed Museum in Doesburg is gelegen in het historische en gezellige Gildehofje. Het museum geeft je een goed en compleet beeld van de ontwikkelingen van trein- tram- en busvervoer en die van het speelgoed uit vervlogen tijden. Het museum is aantrekkelijk voor jong en oud.
 
De museumkaart is geldig
 
Adres: Gildehof – Meipoortstraat 39d – T:   0313 438 748
 

Historische Boekdrukkerij De Arend

is het enige grafische museum in Gelderland. Naast de Culturele Zondag is dit museum ook te bezoeken op dinsdag- en woensdagmiddag. Ook op afspraak zijn er mogelijkheden.

Dan wordt er gewerkt met oude drukkersmaterialen van voor 1970. Bij De Arend geeft men uitvoerig uitleg over dit eeuwenoude druksysteem. De aansluiting op het huidige computertijdperk komt daarbij ook aan de orde. Wilt u wat weten over papiersoorten? Aan de hand van een collectie krijgt u antwoord. In de drukkerij is tevens een tentoonstelling ingericht van schilderijen, aquarellen, etsen en druksels. De bloementuin wordt veelvuldig bezocht in het voorjaar en de zomer.

De Arend maakt deel uit van de landelijke overkoepeling van de 10 grafische musea. Ze staan op de lijst van Industrieel Erfgoed en komen waarschijnlijk op de lijst van Unesco. Er worden voorbereidingen getroffen voor een jaarlijks evenement  “Dag van de Drukkunst”.

De toegang is gratis.

Adres: Burg. Nahuyssingel 28

Galerie op ’t Trepke

Margo Ellen – haar werk bestaat voornamelijk uit schilderijen, grafiek en beelden. De schilderijen zijn gemaakt in gemengde technieken. Het is meestal werk op handgeschept papier, waarbij ik gebruik maak van onder meer pure pigmenten, koper en ijzerpoeders, goudpapier en oxidatieprocessen. Het grafisch werk omvat kleur- en carborundum-etsen.

Inspiratie voor haar kunst doet ze vooral op tijdens haar reizen naar Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Europa. Het andere landschap, maar bovenal de symboliek van oeroude culturen, verweven met hun volk raken haar diep. De gelaagdheid en de betekenis van de symboliek zijn een impuls op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen in haar werk – een creatief proces dat leidt tot nieuwe vormen en kleuren. De tegenstelling, het spel tussen licht en donker, speelt hierin een belangrijke en verrassende rol.

Adres: Heerenstraat 16 – T: 0313-484117

 

Lián Art & Gifts

Een bonte verzameling van Chinese kunst, toegepaste kunst en cadeaus. Na een jarenlang verblijf in China wil Marjanne laten zien wat echt Chinees is. Producten, objecten, vazen, schilderijen, kleding… alles gemaakt door Chinezen die vanuit hun passie de cultuur in ere willen houden. 99% is uniek, dus de collectie wisselt regelmatig. Alle producten zijn door haarzelf gevonden en ingekocht in China.
De herkomst en het verhaal erachter maakt een product nog mooier…

Geopend tijdens de Culturele Zondagen en op afspraak – bel: 06-29567173 – info@lian-artandgifts.nl

Adres: Bergstraat 55, 6981 DB Doesburg 

 

Podium Doesburg

Podium Doesburg is het culturele hart van Doesburg met theatervoorstellingen, concerten, open podia en muziekcafés. Podium Doesburg is ook een unieke trouwlocatie en een ideale gelegenheid voor recepties, feesten, lezingen, workshops of congressen. Kijk voor het theaterprogramma en meer informatie op podiumdoesburg.nl, neem contact op via info@podiumdoesburg.nl of bel 06 52 64 69 84.

Adres: Gasthuisstraat 41, 6981 CP Doesburg.

 

— deze pagina is nog in bewerking — binnen enkele dagen volgen meer verhalen —–