Info deelnemers

Streekmuseum De Roode Tooren

toont een bijzondere verzameling betreffende de geschiedenis van het oude Richterambt Doesborgh (1340), thans ongeveer de gemeente Doesburg en de vroegere gemeenten Angerlo, Hummelo en Keppel.

Regelmatig worden boeiende thematentoonstelling gepresenteerd.

In het museum is een winkel met erfgoedproducten, tevens vele publicaties over Doesburg en omgeving en bijzondere ansicht- en wenskaarten. Voorts nostalgisch speelgoed, puzzels, aap-noot-mies- en Ot en Sien-producten, snoep uit grootmoeders tijd, Doesburgse mosterd, etc. Als u een leuk cadeautje zoekt, zeer de moeite waard.

De Roode Tooren is voor iedereen gratis toegankelijk, uiteraard wordt een vrijwillige bijdrage in de daarvoor aanwezige giftenbus bijzonder op prijs gesteld.

Adres: Roggestraat 9~13

Galerie op ’t Trepke

Margo Ellen – haar werk bestaat voornamelijk uit schilderijen, grafiek en beelden. De schilderijen zijn gemaakt in gemengde technieken. Het is meestal werk op handgeschept papier, waarbij ik gebruik maak van onder meer pure pigmenten, koper en ijzerpoeders, goudpapier en oxidatieprocessen. Het grafisch werk omvat kleur- en carborundum-etsen.

Inspiratie voor haar kunst doet ze vooral op tijdens haar reizen naar Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Europa. Het andere landschap, maar bovenal de symboliek van oeroude culturen, verweven met hun volk raken haar diep. De gelaagdheid en de betekenis van de symboliek zijn een impuls op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen in haar werk – een creatief proces dat leidt tot nieuwe vormen en kleuren. De tegenstelling, het spel tussen licht en donker, speelt hierin een belangrijke en verrassende rol.

Adres: Heerenstraat 16 – T: 0313-484117

Galerie Grietje

Helmi de Vaan:  is opgeleid als docent tekenen, handvaardigheid en textiele werkvormen.
Vanaf ongeveer 1990 heeft zij zich ontwikkeld tot uitvoerend kunstenaar.Zij is als kunstenaar veelzijdig. Etsen en beeldhouwen zijn haar favoriete werkvormen. In beide is zij vrijwel autodidact.Haar kracht ligt in een intuïtieve werkwijze, waarbij zij haar inspiratie haalt uit het beschikbare materiaal, de omgeving en het moment. Daaruit ontstaat het werk meestal spontaan. Als er een concreet idee bestond, wordt dat vaak tijdens het proces nog vele malen bijgesteld.

Helmi werkt in steen, brons, klei, kunsthars, aluminiumcement en glas, maar ook werkt zij met “opraapmaterialen”. Dat levert verrassende assemblages op.Naast grafisch is Helmi veel ruimtelijk bezig, de laatste jaren vooral met keramiek.

Adres: Ph. Gastelaarsstraat 13 – T: 0313-474774

Studio Cyaan

Sterre Gilsing:  maakt cyanotypes en dat is een heel proces. Eerst maakt ze papier lichtgevoelig. Daarna leg ze het afdrukobject erop en dan hop! in de zon. Afhankelijk van de sterkte van de zon heeft de cyanotype een aantal minuten nodig om het fotografische proces door te gaan. Als de zon niet sterk is, bijvoorbeeld in de winter, kan dit wel dagen duren. Als het papier genoeg verkleurd is wordt het afgespoeld. Waar de zon het papier geraakt heeft wordt het dan heel mooi cyaan blauw. Waar de plant of bloem het zonlicht blokkeerde wordt het papier wit.

Adres: Veerpoortdijk 7 

— deze pagina is nog in bewerking — binnen enkele dagen volgen meer verhalen —–