Programma zondag 4 december 2016

Culturele Zondag Doesburg, alle deelnemers hebben de deuren geopend om u te laten genieten, van kunst, ambacht, muziek en meer… een folder is te verkrijgen bij elke deelnemer en bij de VVV.

Atelier aan het Putpad
Het onlangs verschenen boek met de titi “Kunst in de Achterhoek” kunt u laten signeren bij Atelier aan het Putpad. In het Atelier zijn schilderijen van Anne van der Meiden te zien, maar is ook het onlangs verschenen boek “Kunst in  de Achterhoek” verkrijgbaar.  Hierin staan verhalen over vooraanstaande musea, galerieën en beeldende kunstenaars in deze regio,  met uiteraard ook aandacht voor Doesburg.  Veel van de foto’s in het boek zijn gemaakt door Anne van der Meiden,  als kunstenaar werkzaam in het Atelier aan het Putpad.  Echtgenoot Willem Beemers schreef de teksten.  Samen zijn ze op zondag 4 december aanwezig om op verzoek exemplaren van hun boek te signeren.

Anne van der Meiden Kunst Achterhoek

FODO
Een nieuwe expositie van FoDo Fotovereniging Doesburg, is weer te bewonderen in de bovenkamer van “Stadsbierhuis de Waag”.

Broderie d’art
Couture Saskia ter Welle organiseert tijdens deze Culturele Zondag een open atelier. U kunt vrij het atelier binnenlopen en zien wat er mogelijk is met broderie d’art, moulage en Japanse patroontechnieken. Er wordt met ieder die daar zin in heeft geborduurd op een groot frame, waar we de poster van de tentoonstelling van Lalique groot weergeven met garens, kralen en meer. Welkom! 

Broderie Art Saskia ter Welle

Lalique Museum
In het museum is de tentoonstelling “art nouveau en japonisme, een nieuwe golf”. Er zijn werken van Breitner, Mesdag, Lalique en Hokusai te bezichtigen. De Japanse prenten zijn afkomstig uit de Collectie Wessels die momenteel eveneens te zien zijn in het Rijksmuseum. Een tentoonstelling over de invloed van Japan op het Westen en omgekeerd.

Lián Art & Gifts
Vorige Culturele Zondag gesloten wegens China reis.  Lián Art & Gifts toont unieke handgemaakte producten.  Vazen van glas en porselein, schilderijen, beelden en meer. Daarnaast leuke cadeau artikelen met als doel dat het anders is dan men elders vindt.

Reliëf Glaskunst Lián Art and Gifts

Streekmuseum De Roode Tooren:
De expositie van Doesburg en de stoomtram, 1881-1957 is tijdens de Culturele zondag te bewonderen en tot 25 februari 2017. De openingstijden van het museum zijn: dinsdag t/m zondag van 13.30-16.30 uur.

stoomtram

Kerstkaartenshow bij historische boekdrukkerij De Arend. 

kerstkaartenshow

Gehele zondag Kerstkaartenshow bij de Arend.

Galerie op ’t Trepke en Galerie Numero 9 zijn beide gesloten.

U bent van harte welkom bij onze deelnemers.